Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Μικροί δημιουργοί - Μανόλης - Ηλεκτρονικό παιχνίδι

Ο Μανόλης με συγκίνησε πολύ την προηγούμενη εβδομάδα! Και να πώς!
Είχα πάει στο σχολείο όλα τα τεύχη του περιοδικού ramkid, που αγόραζα παλιά για την κόρη μου. Η θεματολογία τους είναι ποικίλη και ανάλογη του ηλικιακού επιπέδου των παιδιών. Τα διαβάζαμε τις τελευταίες εβδομάδες στην ώρα της Φιλαναγνωσίας. Ο μοναδικός περιορισμός, που είχα βάλει στον δανεισμό, ήταν, ότι δεν μπορούσε να γίνει στο σπίτι. Έχουν συναισθηματική αξία για μένα και δεν θα ήθελα να καταστραφούν ή να χαθούν.
Ο Μανόλης μας, λοιπόν, μου ζήτησε να δανειστεί ένα από τα τεύχη στο σπίτι. Την πρώτη φορά αρνήθηκα σθεναρά, παρόλο που είδα πόσο λυπήθηκε και κάτι μέσα μου ράγισε, γιατί γνωρίζω την ευαισθησία του. Την επόμενη μέρα επανήλθε. Με παρακάλεσε να πάρει το περιοδικό σπίτι μόνο και μόνο για να το βγάλει φωτοτυπία, γιατί χρειαζόταν τις οδηγίες για να κατασκευάσει ένα παιχνίδι. Του το έδωσα και, όταν, μετά από κάποιες μέρες, ήρθε στην τάξη με το ηλεκτρονικό παιχνίδι που δημιούργησε με τον πατέρα του ακολουθώντας τις οδηγίες του περιοδικού, ένιωσα φριχτά που είχα βάλει εμπόδια και φρένο στη δημιουργικότητα και στο ταλέντο του. Συγνώμη Μανόλη μου!

Ο Μανόλης μας εξήγησε τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας του παιχνιδιού και μας άφησε να πειραματιστούμε. Η αλήθεια είναι, πως κανείς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή, χωρίς να ακουμπήσει το δαχτυλίδι σε κάποιο σημείο της πίστας. Κάθε φορά που ακουμπούσαμε το σύρμα το λαμπάκι άναβε και χάναμε. Εγώ έχασα πανηγυρικά στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο Μανόλης μας είπε , ότι είχε ζητήσει από τον μπαμπά του να κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο, όμως εκείνος ήθελε να μας δυσκολέψει! Γιατί μπαμπά του Μανόλη μας, μάς το κάνατε αυτό; 
Όπως και να 'χει το διασκεδάσαμε! Ευχαριστούμε Μανόλη μας και κύριε Βαγγέλη!