Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Συνάντηση με τη συγγραφέα Μαρία Καριωτάκη (Κυρία Σιντορέ)

Σήμερα πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή συνάντηση με την κυρία Μαρία Καριωτάκη, συγγραφέα του βιβλίου "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία". Η κ. Καριωτάκη συνομίλησε με τα παιδιά και έλυσε όλες τις απορίες τους σχετικά με τη συγγραφή του βιβλίου, το περιεχόμενό του και τα μελλοντικά της σχέδια. Άφησε επίσης στη διάθεσή μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου και το τηλέφωνο του ραδιοσταθμού, με τον οποίο συνεργάζεται. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε μια από τις ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές της μπορούν να επικοινωνήσουν:
ή στο τηλ. 2811112344
Περισσότερα για το βιβλίο και τη δουλειά της κ. Καριωτάκη μπορείτε να βρείτε επίσης στο προσωπικό της ιστολόγιο:
http://kiriasidore.blogspot.gr/


Τα παιδιά του Β1 τραγούδησαν και χόρεψαν στην κυρία Σιντορέ  "Tο τραγούδι της Γιώτας"  από το CD, που συνοδεύει το βιβλίο, ενώ τα παιδιά του Β2 τραγούδησαν και χόρεψαν "Το παπί". Τραγουδήσαμε επίσης και τα δύο τμήματα "Το τραγούδι των μικρών λέξεων", διαθέσιμο στον σύνδεσμο:

"Το τραγούδι της Γιώτας"

Οι μάσκες, που φόρεσαν τα παιδιά για να κάνουν πιο θεατρική την παρουσίαση του τραγουδιού στην κυρία Σιντορέ, κατασκευάστηκαν από τα ίδια με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Μπενετάκη, εκπαιδευτικού Εικαστικών στο σχολείο μας.

Τέλος,  η κυρία Καριωτάκη - Σιντορέ μας βοήθησε να φτιάξουμε το δικό μας τραγουδάκι για την ορθογραφία των ουδέτερων σε -ι. Αφού ξεκίνησε με καταιγισμό ιδεών, βάζοντας τα παιδιά να αναφέρουν όσες λέξεις μπορούσαν να βρουν που είναι ουδέτερα και έχουν κατάληξη -ι, μας ζήτησε να διαλέξουμε από τον κατάλογο που συμπληρώσαμε δύο δισύλλαβες, που τονίζονται στη λήγουσα και δύο τρισύλλαβες, που τονίζονται στην παραλήγουσα.
Διαλέξαμε λοιπόν:
το σπαθί
το γατί
το ελάφι
το κουνέλι
Αντικαταστήσαμε στο τραγουδάκι της κυρίας Σιντορέ "Το παπί" όλες τις λέξεις με τις δικές μας και το τραγουδήσαμε ξανά!

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και για να ευχαριστήσουμε την κυρία Μαρία της δείξαμε πριν την αποχαιρετίσουμε τις ζωγραφιές, που είχαμε ετοιμάσει για εκείνη. Την ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και της ευχόμαστε την καλύτερη επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια!!!
Οφείλω ένα προσωπικό ευχαριστώ στον κ. Γιώργο Αλεγκάκη, εκπαιδευτικό Πληροφορικής, που μας παραχώρησε το εργαστήριο υπολογιστών, για να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικτυακή συνάντηση, καθώς και στον κ. Σάββα Καραμιχάλη, εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι χθες αφιέρωσαν πολύ από τον ελεύθερο τους χρόνο στην προσπάθειά τους να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Δυστυχώς τα τεχνικά προβλήματα ήταν αδύνατο να ξεπεραστούν καθώς ο δαίμων του διαδικτύου, έχει βάλει μάλλον στο στόχαστρο  το σχολείο μας τον τελευταίο καιρό. Τους ευχαριστώ πάντως θερμά, γιατί πάντα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με χιούμορ και προθυμία σε κάθε ανάγκη της τάξης μας. Ευχαριστώ επίσης τη συνάδελφο κ. Σίσσυ Κουναλάκη για την καλή συνεργασία και σε αυτή τη δράση!