Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Πτωχοκομείο Ηρακλείου (Λαζαράκια)

Σήμερα, μαζί με τους γονείς επισκεφθήκαμε ξανά τους ιδιαίτερους φίλους που είχαμε αποκτήσει τα Χριστούγεννα, για να τους πούμε τα κάλαντα του Λαζάρου. 


Μας περίμεναν, όπως και τότε, με χαμόγελα, καλοσύνη, ζεστά βλέμματα και γλυκά λόγια που μόνο μια γιαγιά κι ένας παππούς μπορούν να συνδυάσουν με ένα βαθιά ανθρώπινο χάδι.


Μας καλωσόρισαν με μαντινάδες και μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Μας μίλησαν για τα έθιμα της ημέρας σε διάφορες περιοχές του τόπου μας, μας έψαλαν το απολυτίκιο της Ανάστασης του Λαζάρου και μας έδειξαν πώς να φτιάχνουμε όμορφα και λαχταριστά λαζαράκια!
Οι μαμάδες και οι κυρίες σε δράση...
Αφού τους είπαμε τα δικά μας "παιδικά" κάλαντα του Λαζάρου μας είπαν κι εκείνοι τα μεγάλα, τα κανονικά και δύσκολα.  Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Ιδιαίτερα την κυρία Ανδρεάτου Κατερίνα για την ανοιχτή πρόσκληση προς το σχολείο μας και τον κύριο Καλλέργη Αλέξανδρο Διευθυντή του Πτωχοκομείου Ηρακλείου για τη ζεστή φιλοξενία. Μας αποχαιρέτησαν με κεράσματα και χειροποίητα δώρα για το σχολείο μας!Οφείλω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Ιωάννα Αναγνωστάκη (εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής) για την προθυμία συμμετοχής της σε κάθε δράση της τάξης και για το φωτογραφικό υλικό που πάντα με χαρά μας διαθέτει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλους τους γονείς της Β΄τάξης που μας εμπιστεύονται και ανταποκρίνονται με προθυμία σε κάθε πρόσκληση και δράση μας. Και του χρόνου σε όλους από καρδιάς!