Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Επίσκεψη στον αερολιμένα Ηρακλείου

Σήμερα ήταν μια υπέροχη μέρα, καθώς πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εκεί, ο μπαμπάς του Γιώργου, συμμαθητή μας από το Β2, κ. Αντωνάκης Νίκος, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου και μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες.
Αφού περάσαμε από τον έλεγχο της ασφάλειας του αεροδρομίου, ετοιμαστήκαμε για την ξενάγηση με το λεωφορείο στον χώρο της στάθμευσης των αεροσκαφών. Ο κ. Αντωνάκης μας ενημέρωσε κατά την ξενάγηση για μία λανθασμένη έκφραση, που χρησιμοποιούν ακόμα και οι δημοσιογράφοι, λέγοντας ότι ένα αεροπλάνο προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο. Μας εξήγησε ότι η λέξη "αεροδιάδρομος" μπορεί να αναφέρεται μόνο όταν τα αεροπλάνα βρίσκονται στον αέρα και όχι όταν προσγειώνονται ή απογειώνονται.
Το καλύτερο σημείο ήταν αυτό που ακολούθησε, δηλαδή η ξενάγηση στον πύργο ελέγχου. Εκεί, στο πρώτο επίπεδο ο κύριος Νίκος μας παρουσίασε τα μηχανήματα καταγραφής των πτήσεων και μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας τους. Εντυπωσιαστήκαμε από το γεγονός ότι πριν την ύπαρξη των σύγχρονων και τεχνολογικά εξελιγμένων μηχανημάτων οι χειριστές τους έπρεπε να καταγράφουν στο μυαλό τους και να θυμούνται τη θέση του κάθε αεροσκάφους.
Όσο περιμέναμε να έρθει η δική μας σειρά για να ανεβούμε στο "ρετιρέ" του πύργου ελέγχου η κ. Μαρία Παπάζογλου μας εξήγησε γιατί όλες οι συνομιλίες στον πύργο ελέγχου πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα, αφού αυτή είναι η διεθνής γλώσσα που όλοι γνωρίζουν και μπορούν να συνεννοηθούν και τα ακαδημαϊκά στάδια που πρέπει κάποιος να περάσει για να ασχοληθεί με το δικό της επάγγελμα. Την ευχαριστούμε θερμά!
Και η πολυαναμενόμενη στιγμή έφτασε! Μπορεί να ήταν λίγο κουραστική η ανάβαση, όμως η θέα από τον πύργο ελέγχου μας αποζημίωσε! Οι συνεργάτες του κ. Νίκου μας καλοδέχτηκαν και μας έδωσαν τα κιάλια τους και τα μικρόφωνά τους κι έτσι γίναμε κι εμείς για λίγο ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τους ευχαριστούμε πολύ!
Τέλος, κατεβαίνοντας και πατώντας και πάλι στη γη, παρακολουθήσαμε την απογείωση και προσγείωση δύο αεροπλάνων με διαφορά ελάχιστων λεπτών.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και η χαρά μας φαίνεται στη φωτογραφία που βγάλαμε όλοι μαζί!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Νίκο Αντωνάκη για αυτήν την πρωτοβουλία και την αξέχαστη εμπειρία που μας χάρισε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του!
Ένα προσωπικό ευχαριστώ στην κ. Ιωάννα Αναγνωστάκη, που ακούραστα πάντα υποστηρίζει κάθε δράση του τμήματός μας και απαθανατίζει τις όμορφες στιγμές μας με τον φακό της, καθώς και στους συνοδούς συναδέλφους: κ. Σίσσυ Κουναλάκη εκπαιδευτικό του Β2 και τους συναδέλφους ειδικής αγωγής κ. Σάββα Καραμιχάλη και Ολυμπία Δέλλιου.