Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή τηλεομοιοτυπίας (fax) και να στέλνουμε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

Στην ενότητα "Αλληλογραφώ" μαθαίνουμε όλους τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να επικοινωνήσει γραπτά ο άνθρωπος. Στο παρελθόν, είχαμε στείλει γράμματα στον Άγιο Βασίλη και ευχετήριες κάρτες στους φίλους μας στην Ευρώπη. Έτσι, είχαμε γνωρίσει τον τρόπο με τον οποίο γράφουμε τη διεύθυνση του αποστολέα και του παραλήπτη σε έναν φάκελο αλληλογραφίας και τη χρησιμότητα του γραμματοσήμου, ως το εισιτήριο, το οποίο χρειάζονται τα γράμματά μας για να ταξιδέψουν.
Σήμερα γνωρίσαμε και άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως είναι το Fax και το e-mail. Πήγαμε στο γραφείο του Διευθυντή μας κ. Σαϊτάκη και στο γραφείο των διδασκόντων. Ο κύριος Σαϊτάκης  μας εξήγησε τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί η συσκευή και μας έδειξε πως στέλνουμε και λαμβάνουμε ένα fax. Εντυπωσιαστήκαμε από τους ήχους ειδοποίησης της συσκευής και από το γεγονός ότι δε στέλνουμε το έγγραφο, όπως κάποιοι πίστευαν, αλλά τη φωτογραφία του.

Έπειτα, στείλαμε από τον Η/Υ του γραφείου διδασκόντων ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συμμαθητές μας στο 16ο Δημοτικό Σχολείο. Τους περιγράψαμε τις δραστηριότητες μας στην τάξη και στο σχολείο και ζητήσαμε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να παίξουμε. Το μήνυμα αυτό το κοινοποιήσαμε και στον Διευθυντή του σχολείου μας, ο οποίος το παρέλαβε, το εκτύπωσε και το έφερε στην τάξη μας, ώστε να το έχουμε και σε έντυπη μορφή.


Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σαϊτάκη για τη βοήθειά του στο να γίνει το σημερινό μάθημα πιο βιωματικό και ενδιαφέρον και την κυρία Ιωάννα για την εξίσου σημαντική βοήθειά της και φυσικά τη λήψη των στιγμιότυπων!!!