Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Αποκριάτικη γιορτή!!!

Σήμερα ήταν μια μέρα χαράς, παιχνιδιού, μουσικής και χορού. Το διασκεδάσαμε με την ψυχή μας. 
Ξεκινήσαμε με φαγοπότι στην τάξη μας, καθώς συμφωνούμε απόλυτα με την παροιμία που λέει, πως νηστικό αρκούδι δε χορεύει . Φάγαμε τις πεντανόστιμες λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει οι μαμάδες (κέικ, κουλουράκια, μπισκοτάκια, κριτσίνια, ντονατσάκια, πεινιρλί, μηλοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, μερεντοκεκάκια, μερεντοσαντουιτσάκια, κεφτεδάκια -όλα υπέροχα και λαχταριστά) τα σάντουιτς της κυρίας Ιωάννας και το "μεταμφιεσμένο" -λόγω της ημέρας- κέικ της κυρίας. Μετά το ρίξαμε στο παιχνίδι, στο τραγούδι και στον χορό, αφού ντύσαμε πρώτα τις κυρίες με τις στολές, που τους είχαμε φτιάξει!

Αφού χορτάσαμε από χορό και παιχνίδι στην τάξη, βγήκαμε όλοι στην αυλή, όπου οι κυρίες Ελένη Βερίγου και  Ιωάννα Σαμπανίδη είχαν ετοιμάσει το γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς και πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια για κάθε τμήμα του σχολείου. Εμείς χορέψαμε το "Πέρα στους πέρα κάμπους" και ήμασταν κατά γενική ομολογία υπέροχοι. Το ίδιο ήταν και όλοι οι συμμαθητές μας από τα υπόλοιπα τμήματα και πραγματικά απολαύσαμε τις χορευτικές τους δεξιότητες. Στο τέλος, παίξαμε με την κυρία τη "Γριά Μπαμπόγρια" με τις αυτοσχέδιες μαράκες μας και καμαρώσαμε τους συμμαθητές μας από το Β2 να χορεύουν  Limbo!
Χορεύουμε "Πέρα στους πέρα κάμπους"
Πανέτοιμοι για τη 'Μπαμπόγρια"
Να περάσει ποιος μπορεί κάτω απ' του Limbo το ραβδί;
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χάρη μας, που, παρόλο που η δική του μαράκα "εξαφανίστηκε"μυστηριωδώς, εκείνος έδειξε για ακόμα μια φορά απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του και ανωτερότητα και έγινε ο καλύτερος βοηθός που θα μπορούσα ποτέ να έχω σε αυτό το παιχνίδι. Και φυσικά, ένα ακόμα ευχαριστώ στις κυρίες Ιωάννα και Μαρία για τις φωτογραφίες και τη βοήθειά τους στην προετοιμασία και στην οργάνωση της γιορτής.
Ευχαριστώ επίσης, όλες τις μαμάδες που έβαλαν όλη τους την τέχνη και την αγάπη για να παρασκευάσουν τις σπιτικές και υγιεινές λιχουδιές, που μας έστειλαν. Ήταν τόση η αφθονία, που, παρόλο που είμαστε καλοφαγάδες, δεν καταφέραμε να τα φάμε όλα! Αυτό είχε και την καλή του πλευρά, καθώς με βοηθούς την Ιωάννα και τη Μαριάννα μας, τα συσκευάσαμε όμορφα όμορφα και τα πήγαμε στον τοίχο της καλοσύνης. Πληροφοριακά, "Τοίχος της καλοσύνης" κοντά στο σχολείο μας βρίσκεται στα τείχη της Όασης στην οδό Γεωργιάδη!

Και για το τέλος, η μεταμφίεση, που κυριολεκτικά ήταν σήμερα ....όλα τα λεφτά!!!

Καλό τριήμερο σε όλους και του χρόνου με υγεία!!!!!