Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Κατασκευή αποκριάτικης στολής

Σήμερα, η μητέρα του Μάνου μας, κ. Κάλι Κοκκινάκη (σχεδιάστρια νυφικών και καθηγήτρια γερμανικών) και η συνεργάτιδά της κ. Στέλλα επισκέφθηκαν την τάξη μας.
Μας έδειξαν οικονομικές, οικολογικές και κυρίως δημιουργικές μεθόδους σχεδιασμού και κατασκευής μιας αποκριάτικης στολής.
Με φόδρα, τσόχα και πατρόν από χαρτόνι, ψαλίδι και κόλλα, δημιουργήσαμε δύο στολές τραπουλόχαρτα, μία για μένα και μία για την κυρία Ιωάννα.

Και οι κυρίες επί το έργον!
Αύριο, στη γιορτή του σχολείου θα είμαι πολύ χαρούμενη και τόσο μα τόσο περήφανη, που θα φοράω τη στολή που σχεδίασε και επιμελήθηκε με υψηλή αισθητική η κυρία Κάλι και στόλισαν με τα χεράκια τους όλοι οι αγαπημένοι μου μαθητές!
Δούλεψαν με τόση χαρά, όρεξη και ενθουσιασμό, που με συγκίνησαν.  Κι όταν γεμάτη ευγνωμοσύνη τους είπα, ότι είναι η πρώτη φορά που μου κάνουν δώρο αποκριάτικη στολή, η Μαριάννα μας απάντησε αυθόρμητα: "Και τι δώρο κυρία, όχι από όποιον κι όποιον, αλλά από τους μαθητές σας!". Αυτή η γνήσια και πηγαία απάντηση έκλεισε μέσα της όλη την καλοσύνη και τη δοτικότητα των παιδιών. 

Ευχαριστώ πολύ τη μαμά του Μάνου μας για την ιδέα, τα υλικά, τον χρόνο και τον κόπο που αφιέρωσε, την κυρία Ιωάννα για την ενεργή συμμετοχή της και όλα τα παιδιά για την αξιολάτρευτη διάθεση προσφοράς τους! Τα υπόλοιπα ...αύριο!!!