Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;

Πριν δύο μέρες στη γιορτή του Χάρη ο καλός του φίλος Μηνάς του χάρισε ένα βιβλίο με πολύ όμορφα νοήματα για δώρο. Το βιβλίο του Ιάπωνα συγγραφέα Yamada Kobi "Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;". Γενναιόδωρος με τη σειρά του και ο Χάρης μας επέτρεψε να το διαβάσουμε στην τάξη.

Μέσα από την ευαίσθητη πένα του συγγραφέα, ήρθαμε σε επαφή με την ιδέα που εμφανίζεται μπροστά μας ξαφνικά και που στην αρχή αποφασίζουμε να την αγνοήσουμε, καθώς ανησυχούμε για το τι θα πουν οι άλλοι για αυτήν. Όμως εκείνη εξακολουθεί να μας ακολουθεί και να μεγαλώνει μαζί μας. Όταν ωριμάσει αρκετά, τη δείχνουμε και σε άλλους, που μπορεί να την κοροϊδέψουν, να μην έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν μαζί της και τελικά να μας απογοητεύσουν τόσο που να σκεφτούμε να την εγκαταλείψουμε.
Αν δεν το κάνουμε και αντιληφθούμε ότι μόνο εμείς τη γνωρίζουμε καλά, αφού είναι η δική μας ιδέα και δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτήν, τότε μόνο η ιδέα μας εξηγεί και μας μαθαίνει ότι "είναι καλό να έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά".
Κι είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή, που η ιδέα μας μεταμορφώνεται εντελώς ξαφνικά, ανοίγει τα φτερά της και από δική μας γίνεται ιδέα όλου του κόσμου και τον αλλάζει. Γιατί αυτός είναι και ο στόχος κάθε σπουδαίας ιδέας ...ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Ευχαριστούμε Μηνά και Χάρη για το σπουδαίο μάθημα μέσα από ένα ιδιαίτερο βιβλίο!