Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Μελέτη Περιβάλλοντος - Η συνοικία μου

Με αφορμή την ενότητα του βιβλίου μας κάναμε σήμερα έναν μικρό περίπατο στη γειτονιά μας. Στο σχολείο είχαμε σκεφθεί και καταγράψει στο τετράδιο μας τι περιμέναμε να συναντήσουμε, να δούμε, να ακούσουμε, να μυρίσουμε, στη γειτονιά μας και σήμερα επαληθεύσαμε ή ακυρώσαμε την αρχική μας πρόβλεψη. Συζητήσαμε επίσης για τα δημόσια κτίρια και τις υπηρεσίες της γειτονιάς μας, καθώς επίσης και για τις ομορφιές της, αλλά και τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας κάτοικος ή απλά ένας περαστικός.

Πανέτοιμοι λοιπόν για τη βόλτα μας!

Πρώτος μας σταθμός ήταν το 7ο Δημοτικό Σχολείο, όπου γνωρίσαμε τους συμμαθητές μας από τα αντίστοιχα τμήματα, παίξαμε μαζί τους και τους δώσαμε τα δώρα που τους είχαμε ετοιμάσει.Επόμενος σταθμός μας ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο Αξιωματικός κ. Αντώνης Γρηγοράκης μας παρουσίασε την Υπηρεσία, τον ρόλο της και την αναγκαιότητά της και μας ξενάγησε στους χώρους της. Η καλύτερη φυσικά στιγμή ήταν όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες τους μας δάνεισαν τα κράνη τους και γίναμε κι εμείς για λίγο μικροί πυροσβέστες.

Ενθουσιασμένοι συνεχίσαμε τη διαδρομή μας για την Περιφερειακή Διεύθυνση Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης. Ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Γεώργιος Τερζάκης μας καλωσόρισε στο γραφείο του και συνομίλησε με χαρά μαζί μας. Κάποιος από μας ήδη προορίζεται για μελλοντικός Περιφερειακός Διευθυντής αφού με μεγάλη άνεση κατέλαβε τη θέση του... Με το ανεπανάληπτο χιούμορ που τον διακρίνει ο κ. Τερζάκης δήλωσε ότι ήταν η καλύτερη κατάληψη της Περιφερειακής ως τώρα.Με τις βαλίτσες των αισθήσεών μας γεμάτες από εμπειρίες καταλήξαμε στον φούρνο της γειτονιάς, όπου ο κ. Γιώργος και η κ. Γωγώ Φασουλάκη μας υποδέχτηκαν με τόσο φιλόξενη διάθεση που μας κατασυγκίνησαν. Μας παρουσίασαν όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, μέχρι να φτάσει στο καθημερινό μας τραπέζι, μας έδωσαν ζυμάρι για να γίνουμε κι εμείς αρτοποιοί και μας κέρασαν τα υπέροχα αφράτα κουλουράκια τους.

Ήταν μια όμορφη βόλτα που την έκαναν υπέροχη οι άνθρωποι που μας υποδέχτηκαν και κυρίως μας καλοδέχτηκαν σε κάθε μας σταθμό. Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους πολύ!

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους συναδέλφους Σάββα Καραμιχάλη και Ιωάννα Αναγνωστάκη που συνόδευσαν και υποστήριξαν τη δράση μας. Η βοήθειά τους ήταν πραγματικά πολύτιμη! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!